Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa. Més informació

Gremi de Tintorers i Bugaders de Barcelona

  • Cambiar a castellano
  • Switch to english

Accés als agremiats:

Actualitat

Informació sobre el RDL 19-2012 d'impuls a l'activitat

En relació a l'aprovació del Decret-Llei d'Impuls de l'Activitat Econòmica aprovat en el Consell de Ministres del passat 25 de maig, el Departament d'Empresa i Ocupació informa que:

  • El decret Llei estatal aprovat pel Consell de Ministres no afecta la regulació catalana en matèria d'ordenació dels equipaments comercials, que ja contempla nivells de simplificació administrativa superiors.
  • La simplificació administrativa a Catalunya s'ha vist reforçada mitjançant l'aprovació del conjunt de les Lleis Òmnibus, amb l'objectiu de facilitar l'accés i el desenvolupament de l'activitat empresarial.
  • D'acord amb el que preveu la legislació catalana vigent en matèria d'equipaments comercials, els establiments comercials de menys de 2.500 metres quadrats només requereixen de comunicació prèvia.
  • Només estan subjectes a l'obtenció de llicència comercial (autorització prèvia) de la Generalitat, els establiments amb una superfície de venda superior a 2.500 metres quadrats.
  • Quan es tracti d'establiments d'una superfície de venda igual o superior a 1.300 metres quadrats i inferior a 2.500 metres quadrats, la comunicació haurà d'anar acompanyada d'una declaració responsable.
  • D'altra banda, l'Administració duu a terme el control posterior a l'inici de les activitats, així com la verificació de les dades mitjançant el mecanisme de la declaració responsable. En aquest sentit, la incorporació d'aquests aspectes relacionats amb la simplificació administrativa tenen per objectiu impulsar l'activitat econòmica mitjançant l'aplicació d'un model simple de relació amb les empreses, amb l'ús de les declaracions responsables i la comprovació amb posterioritat de les dades declarades. També es comprova l'efectiva adequació de l'establiment a les normes que li són aplicables.

Pàgina web relacionada: Informació a Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

Enllaços | Avís legal