Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa. Més informació

Gremi de Tintorers i Bugaders de Barcelona

  • Cambiar a castellano
  • Switch to english

Accés als agremiats:

Actualitat

La AEAT (Hisenda) està vigilant l'IVA

Nova campanya de seguiment del compliment de les obligacions de IVA

- 21/4/2017 | Woters Kluwer

- L'AEAT està enviant cartes als contribuents en el marc d'actuacions de control del frau del IVA.

En línia amb les directrius generals del Pla Anual de Control Tributari i Duaner de 2017, aprovades per les Resolucions de 19 de gener de la Direcció General de  l’Agència Estatal d'Administració Tributària, Hisenda està duent a terme una campanya de seguiment de les obligacions de IVA seguint les entrades i sortides bancàries de l'any 2016.

Una de les directrius d'aquest Pla és la Prevenció, Investigació i control del frau tributari i duaner, destacant la intensificació del desenvolupament d'instruments informàtics ad hoc que faciliten la identificació de perfils de risc, utilitzant tota la informació disponible a les bases de dades de la Agencia.

Entre les seves línies destacades d'actuació està el control en el frau del IVA, per al que están previstes les següents actuacions de control:

  • La detecció de practiques que suposin el lliurament de bens o la prestació de serveis sense l'adequada repercusió del IVA, amb especial atenció a les activitats econòmiques realitzades amb consumidors finals i/o sobre les que existeixen dades d'utilització de software doble us.
  • Les actuacions presencials de diversa intensitat (actuacions de presencia, requeriments, visites censals) des de una perspectiva integral.

  • El reforç d’actuacions respecte de sectors i models de negoci en els que no s’apreciïn canvis en els seus comportaments tributaris com a conseqüència de la realització d'anteriors comprovacions.

En el marc d'aquesta campanya, el Departament de Gestió Tributària de la AEAT ha enviat a molts contribuents una comunicació amb l'objectiu d'informar que ha estat seleccionat per la Agencia Tributària en el marc d'un pla d'especial de seguiment del compliment de les seves obligacions d'autoliquidació de IVA corresponent al exercici 2017.

El motiu d'aquest especial seguiment és que les quanties declarades en les seves liquidacions del IVA de 2016 podrien no resultar coherents amb les dades de que disposa l'Agència Tributària en relació als comptes bancaris de les que és titular o autoritzat (quan el titular dels comptes no disposa de rendes que justifiquin dites dades).

Es fa esment a la comunicació els imports acumulats de dits comptes bancaris tant en càrrecs com en abonaments en 2016.

Segueix la comunicació d'aquesta manera:

"Al llarg de 2017 l'Agència Tributària realitzarà un especial seguiment d'aquells contribuents que presentin mescles possibles incoherències, podent-se realitzar un visita destinada a la presa de dades així com en el seu cas el inici d'actuacions de comprovació.

Aquesta carta, per si mateixa, no inicia cap procediment tributari, per el que no ha d'enviar documentació a l'Agència Tributària per intentar justificar el import dels abonaments o càrrecs en el comptes bancaris dels que ha estat informat".

Sembla per tant dita comunicació un advertiment per a que en el cas de que s'hagi detectat incoherències al llarg del 2016, s'evitin per al 2017. 

Enllaços | Avís legal