Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa. Més informació

Gremi de Tintorers i Bugaders de Barcelona

  • Cambiar a castellano
  • Switch to english

Accés als agremiats:

FAQ's

Deducció de 400 euros per IRPF 2008

El passat 21 d'abril es va aprovar el Reial Decret-llei 2/2008 pel que s'estableix una nova deducció de la quota líquida del IRPF, amb efectes des de l'1 de gener de 2008. La quantia és de 400 euros i es podrà aplicar als contribuents que obtinguin rendiments del treball o d'activitats econòmiques.


Amb l'objectiu de que els perceptors de rendiments del treball i d'activitats econòmiques vegin avançats els efectes de la nova deducció, el Consell de Ministres ha aprovat el dia 3 de maig un Reial Decret en el que s'estableixen els mecanismes per a que l'import de dita deducció es tingui ja en compte a efectes de determinar l'import de les retencions sobre els rendiments de treball que es satisfacin a partir del dia 1 de juny de l'any 2008, així com la quantia dels pagaments fraccionats que els contribuents que realitzen activitats econòmiques han d'efectuar per el segon i successius trimestres de l'any en curs.


És important remarcar que aquesta deducció només resulta aplicable als contribuents que obtinguin rendiments del treball i d'activitats econòmiques en els termes que estan previstos a la norma.

Es realitzarà de la següent forma,


Per a treballadors i pensionistes:


A la nòmina del mes de junt de 2008 les retencions es reduiran en 200 euros, com a màxim. Per tant un treballador que hagi de suportar una retenció de 750 euros en el mes de juny de 2008, només suportarà una retenció de 550. Si hagués de suportar una retenció de 180 euros, no se li retindria res.

A les nòmines dels mesos de juliol a desembre de 2008 la disminució del tipus de retenció necessària per a completar la reducció de les retencions de 2008 fins als 400 euros.

Els treballadors i pensionistes que no estan suportant retencions durant l'any 2008 no podran veure avançats els efectes econòmics de la nova deducció, sense perjudici de l'aplicació de la deducció quan presentin la declaració del IRPF corresponent al 2008.


Empresaris i professionals:


Reducció de fins a 200 euros en el pagament fraccionat del segon trimestre de 2008 i 100 euros en els pagaments fraccionats de cada un dels dos trimestres següents.

La quantitat no reduïda en un trimestre per insuficiència de l'import del pagament fraccionat, podrà reduir-se en els pagaments fraccionats dels trimestres següents del mateix any.

Enllaços | Avís legal